Malalties cròniques i nutrició ortomolecular

Hi ha 5 categories de factors nutricionals que tenen un paper fonamental en el desenvolupament de les malalties cròniques. L’objectiu és identificar en cada persona quins d’aquests factors estan afavorint la cronicitat, i per tant interferint en el restabliment de la salut.

Els desequilibris neuroendocrins: Algunes de les conseqüències d’una resposta inadaptada a l’estrès son l’augment de la glucosa en sang i la resistència a la insulina, disminució de la secreció dels sucs digestius, alteracions de la funció immune, o la pèrdua d’importants nutrients com el magnesi o la vitamina C.

Una nutrició inadequada degut a mancances i desequilibris dels macro i micronutrients: Un excés de calories, de proteïnes o de greixos saturats poden contribuir a l’aparició de malalties cròniques. Desequilibris dels greixos essencials contribueixen a las malalties inflamatòries cròniques. Consumim prous nutrients amb capacitat antioxidant? Hi ha molts estudis arreu del món que parlen del paper dels radicals lliures en el  desenvolupament de les malalties degeneratives.

Malalties cròniques i nutrició ortomolecular

Malalties cròniques i nutrició ortomolecular

 

Una detoxificació insuficient: L’home ha estat sempre exposat a substancies potencialment tòxiques i per tant l’organisme ha desenvolupat múltiples mecanismes de detoxificació. L’equilibri dinàmic entre la carrega tòxica exterior i la capacitat interna de desintoxicar-nos determinarà la presencia o no de simptomatologia. En el fetge hi ha múltiples vies de detoxificació, el funcionament de les quals depèn de la presencia de certes vitamines, minerals i altres cofactors. Així doncs amb la intervenció nutricional podem millorar aquesta capacitat.

Falta d’integritat de la mucosa digestiva: Una correcte digestió contempla la qualitat i quantitat de les secrecions gàstriques, la peristalsis i el trànsit intestinal, la presencia de patògens, l’estat de salut de la mucosa intestinal i el paper de la microflora del colon. La dieta, l’estrès, els tòxics o la genètica entre d’altres poden alterar el funcionament correcte d’aquest sistema amb importants repercussions per la salut general.

I la ultima categoria però no per això la menys important es l’aspecte genètic. Ja hem anunciat que l’expressió dels gens pot veure’s modificada per factors ambientals. Diversos estudis han demostrat que els nutrients antioxidants poden prevenir els danys del DNA. Aquesta àrea està rebent molta atenció per part de la comunitat científica i serà sens dubte una eina crucial en un futur pròxim.

Categoria del post: Home, Sense categoria. Enllaç permalink.

Una comentari en l'entrada: Malalties cròniques i nutrició ortomolecular

  1. Hessy diu:

    Your article perfectly shows what I needed to know, tanhks!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>