Tractaments

Nutrició Ortomolecular
La Societat Internacional de Medicina Ortomolecular ho defineix com l’ús terapèutic de substàncies presents de forma natural en el cos. Aquestes substàncies són nutrients que ingerim en forma de suplements vitamínics, minerals, aminoàcids, àcids grassos, fito nutrients,etc.  L’objectiu és aconseguir el medi ambient molecular òptim, per tal de mantenir i millorar la salut i tractar la malaltia. Són tractaments individualitzats ja que cada persona és bioquímicament única. Dins del programa nutricional  es donen pautes d’alimentació adequades a l’estil de vida i/o a la presència de malalties. Complementa altres tractaments i s’ha vist que és molt útil per millorar la immunitat i el metabolisme (colesterol, HTA, sobrepès, diabetis,…), disminuir la inflamació, digerir com cal (intoleràncies alimentàries, estrenyiment, flatulències,…),

tenir més energia vital per aconseguir gaudir del dia a dia, i afavorir l’ equilibri emocional i mental (estrés, ansietat, apatia, depressió,…).

Tractaments nutricionals funcionals

Oligoteràpia catalítica
Utilitza els oligoelements (elements químics com el manganès, cobalt, coure, fluor, liti, etc… presents en petites quantitats en el cos) per tal de restablir la funcionalitat d’un òrgan o sistema.. Els oligoelements són indispensables per a la vida i el benestar de l’organisme, ja que actuen com a catalitzadors regulant l’activitat enzimàtica.  Amb la Oligoteràpia podem recuperar l’estat de salut abans de que la malaltia provoqui lesions irreversibles. Es basa en el concepte de diàtesi per identificar quins oligoelements necessita la persona. Hi ha 4 tipus de diàtesi en funció de les característiques intel·lectuals, psicològiques i la  predisposició a tenir certes malalties. Els oligoelements s’utilitzen en dosis extremadament baixes i per tan són molt ben tolerats (nens, gent gran, dones embarassades,…). No hi ha contraindicacions absolutes tot i que es necessari un tractament correcte basat en un diagnòstic correcte.

Kinesiologia
Es tracta d’una ciència integral àmpliament difosa en molts camps de la medicina. Utilitza el test muscular per identificar quins aliments, emocions, estil de vida o influències del nostre entorn, poden estar interferint en la nostre salut i vitalitat. El Dr. Diamond ha revolucionat el camp de la Medicina Preventiva amb el desenvolupament  i ús de la Kinesiologia en la pràctica clínica diària.   Permet acostar-nos a les necessitats del pacient amb més respecte i major profunditat i actuar abans de que apareguin els problemes físics.

Remeis Florals de Bach
Estan constituïts per 38 infusions naturals extretes de flors silvestres de la regió de Gal·les, amb propietats curatives. El Dr. Edward Bach va intentar mostrar com la salut i la malaltia estan íntimament lligades a la forma de viure de la persona. Bach va descobrir que certes plantes poden alleujar els problemes emocionals i a partir d’aquí va identificar les diferents flors i quina emoció particular modificava. L’ús dels remeis florals acompanya i complementa altres tractaments ajudant a actuar sobre la causa de la malaltia.

2 comentaris a l'entrada: Tractaments

  1. Teresa Camps Giralt diu:

    M’agradaria saber quina visió es té des d’aquest corrent mèdic de la fibromiàlgia, la fatiga crónica i la reacció química múltiple. Són tres malalties que pateixo, que estic tractant des d’altres vessants alternatives de la medicina, no tradicionals, però sempre va bé conèixer noves maneres de veure les malaties per poder millorar.
    Moltes gràcies.
    Teresa Camps

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>