La Medicina Nutricional

Creixen les evidencies dins la comunitat científica de la relació directa entre l’estat nutricional i les malalties cròniques com la obesitat, la diabetis, el càncer, l’Alzheimer, les malalties autoimmunes o les malalties cardiovasculars, entre d’altres. Aquesta disciplina neix als anys 50 fruit de les investigacions del Dr. Linus Pauling, Premi Nobel de Bioquímica, que amb el terme ortomolecular definia l’ús de les molècules adequades a les concentracions adequades per a  un funcionament cel·lular òptim.

L’objectiu de la Medicina Nutricional es identificar les deficiències i/o desequilibris de nutrients essencials que tenen un paper en el manteniment de la cronicitat.

Medicina Nutricional

Utilitza la història clínica i proves de laboratori específiques per poder individualitzar el tractament ja que cada persona es bioquímicament única. Una dieta personalitzada i l’adequada suplementació (vitamines, minerals, greixos essencials, aminoàcids i altres components metabòlicament actius) aportarà aquests nutrients a la cèl·lula  per que pugui restablir el funcionament desitjat.

La salut del sistema digestiu es un factor determinant per que els nutrients  puguin arribar finalment al seu lloc de destí: la cèl·lula. Optimitzar la digestió i l’absorció dels aliments es una constant en la practica clínica. El budell representa la primera línia de defensa de l’organisme, i per tan el seu estat de salut determinarà en gran mesura la qualitat de la resposta immunitària. Davant de les alteracions del sistema immunitari sempre hem de valorar la salut intestinal. A principis del S.XX, el Dr. Eli Metchnikoff ja afirmava que la malaltia comença en el tracte digestiu degut a un desequilibri de les bactèries intestinals.

 

Categoria del post: Estrès, Factors o causes, Home, La nutrició, Nutrició ortomolecular, Psiconeuroinmunobiologia, Sense categoria. Enllaç permalink.

Una comentari en l'entrada: La Medicina Nutricional

  1. Anna M. Olivella diu:

    Gina, enhorabona per aquesta iniciativa; em sembla molt interessant la teva visió i com enfoques la medicina.
    Amb tot el meu carinyo,
    Anna M. Olivella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>